Wat is Klankschaal Healing?

Bij een klankschaal healing lig je gekleed op de behandeltafel. De klankschalen staan onder en om de behandeltafel heen, maar worden tijdens de behandeling ook op je lichaam geplaats. Tijdens deze healing wordt je omringd door de klanken en trillingen van Tibetaanse klankschalen, Kristallen klankschalen en een gong.

Een klankschaal healing heeft een harmoniserende en zuiverende werking op lichaam en ziel. De trillingen van de klanken nemen je mee in hun golfbewegingen. Het gevolg is een subtiele innerlijke massage, helend voor lichaam en geest.

Klank is een trilling die recht naar het hart gaat, en geen omwegen nodig heeft via ratio en zintuigen. Alhoewel we de indruk hebben, klanken vooral te horen, werken alle zintuigen hierbij samen als één geheel!

Afhankelijk van je situatie ervaar je

  • ontspanning & rust
  • aarding & stilte
  • emoties, zicht op een nieuw perspectief
  • evenwicht in eigen kracht en schoonheid
  • meer zeker voelen, een geruster hart
  • een zuiver geweten om keuzes en beslissingen te nemen
  • energie om stappen te zetten, groei, natuurlijk evenwicht en vrijheid
  • creativiteit, wilskracht en vertrouwen

Energie is trilling en geluidstrillingen dringen door tot in je botten en organen, tot in de diepste kern van je bestaan en transformeert op energetisch en moleculair niveau, het bewuste en onbewuste.

De Tibetaanse Klankschalen

Tibetaanse klankschalen zijn gemaakt uit zeven metalen met elk hun eigen waarde en trillingsveld. De legering kan wel eens verschillen van schaal tot schaal en maken daarmee dat geen enkele schaal hetzelfde zal klinken, deze legering is : Goud – Zilver – Kwik – Koper – IJzer – Tin – Lood
De samenstelling en de vorm zorgen ervoor dat elke klankschaal een eigen bijzondere trilling heeft. De eigenschappen zijn uniek.

Tibetaanse klankschalen hebben twee hoofdtonen, soms zijn er zelfs drie tegelijk te horen. Zij hebben een voor ons natuurlijk ritme, ze liggen goed in het gehoor. Deze harmoniserende klank werkt in op het lichaam, het werkt in op onszelf, op onze gevoelens, emoties en herinneringen.

Ik heb eens ergens gelezen:

De trillingen die deze Tibetaanse klankschalen voortbrengen, raken niet alleen het oor, maar beroeren al je zintuigen.
Ze geven een energetische kracht en hebben een ondoorgrondelijke positieve uitwerking op heel je lichaam.

Een betere omschrijving is er eigenlijk niet….

De Kristallen Klankschalen

De Kristallen klankschalen bestaan voor 99,8% uit pure kristalkwarts, dit is hetzelfde materiaal als waaruit bergkristal ook bestaat. Deze schalen hebben een eigen stem en brengen heldere kosmische klanken voort.

Kristallen dragen informatie en kunnen in trilling worden gebracht. Wanneer kristallen in trilling worden gebracht hebben kristallen de eigenschap om de opgeslagen informatie over te brengen op andere kristallen. Deze schalen hebben door alleen hun aanwezigheid in een ruimte al een zuiverende werking op de ruimte en op het lichamelijk, geestelijk en spiritueel welbevinden van mensen, dieren en planten. Heel veel weefselstructuren van het menselijk lichaam bestaan uit verschillende kristalvormen.

Wanneer een kristallen klankschaal in trilling wordt gebracht en hier heldere kosmische klanken uit voortvloeien wordt het hele menselijke lichaam ook in trilling gebracht, waardoor de vloeistoffen in ons lichaam, onze bloedsomloop , onze organen en zelfs met bepaalde schalen de materie van onze botstructuur harmonisch kunnen mee resoneren. De energie gaat weer stromen!
Deze kosmische klanken raken de luisteraar in het diepst van je ziel, in je ZIJN in het heden.

De energie van de kristallen klankschalen zijn hoog frequent, de heldere kosmische klanken kunnen de omgeving van hogere energie voorzien.
De kristallen schalen zijn zuiver van toon en hebben een eigen specifieke toonhoogte .
De specifieke toonhoogte die de kristallen klankschaal voortbrengen corresponderen weer met een bepaalde zone, een bepaald Chakra.
Hierdoor kunnen de klankschalen gebruikt worden voor harmonisering, in balans brengen van de Chakra´s.

LET OP: Klankschalen vervangen geen medicijnen en bij klachten moet ook altijd een arts een diagnose stellen, maar klankschalen kunnen wel helpen je sneller gemakkelijker in balans te komen. Het is een goede aanvulling op een reguliere behandeling van een ziekte of aandoening.