Wat is Self Created Health?

Dit is een prettige en krachtige methode, ontwikkeld door Richard Gordon, grondlegger van Quantum-Touch. Het is een manier om te bepalen wat de emotionele oorzaken zijn van pijnklachten. Op een milde, liefdevolle en respectvolle manier wordt er gewerkt aan het vrijmaken en de verwerking van deze oorzaken.

Zo’n 10% van klachten/symptomen, keert steeds terug of verdwijnt niet (helemaal), omdat het is ontstaan op een moment waar jij jezelf niet meer bewust van bent.

Self Created Health is een manier om te onderzoeken wat de emotionele oorzaken achter of onder je klachten zijn, om je te leren jezelf hiervan te bevrijden en om een flinke stap in je eigen persoonlijke ontwikkeling te maken.

Het “weten” van de oorzaak van je klachten leidt er lang niet altijd toe dat de klachten daadwerkelijk verdwijnen.

Self Created Health bestaat uit Zeven Stappen en Negen inzichtvragen. Ongeacht hoelang de klachten al bestaan, genetisch zijn of hardnekkig en schijnbaar onoplosbaar zijn: door de zeven stappen te volgen is de kans uitermate groot dat de klacht zal verminderen en verdwijnen.

Je mag en kunt een complete “bevrijding” en “loslaten” van al je klachten realiseren en weer ruimte, energie en vrijheid gaan ervaren, met als resultaat: je pijn verdwijnt, je emoties komen tot rust, je neemt een sprong voorwaarts in je persoonlijk en spirituele ontwikkeling.


Self Created Health is gebaseerd op de kennis die de afgelopen dertig jaar door Richard Gordon verzameld is vanuit allerlei disciplines, zoals NLP, Ho’oponopono, de Helende Reis, EFT, het werk van Abraham Hicks, Byron Katy en vele anderen.

Hij heeft al deze methoden en technieken uitgebreid bestudeerd, waarbij hij opmerkte dat geen van deze methodes de complete oplossing voor de 10% “rest”-problemen was.

Met Self Created Health heeft hij een unieke en effectieve combinatie gemaakt vanuit zijn eigen ervaringen en bevindingen.